Hur ska den nationella strategin för Sveriges bibliotek se ut?

Under ett par veckor framöver kommer Facebookgruppen Nationell biblioteksstrategi starta en diskussion utifrån de olika kapitlen i omvärldsanalysen Den femte statsmakten, som lanserades i mitten av september.

På detta sätt önskar strategin få in synpunkter till sitt pågående strategiarbete. FB-gruppen startade 2015 med syfte att skapa öppenhet och dialog kring strategiarbetet och har idag 1 800 medlemmar.

– Vi har hela tiden strävat efter delaktighet och transparens i vårt arbete med att ta fram en nationell biblioteksstrategi, menar strategins samordnare Erik Fichtelius, och hoppas nu att så många som möjligt delar med sig av sina tankar, förslag och idéer.

Första kapitlet som läggas upp för diskussion är Brit Stakstons Från sagor till cyberpunk, följt av Johan Hirschfeldt och Karolina Andersdotter.

Vi ses på FB-gruppen!

Den femte statsmaktens kapitel