Presentationen av ett utkast till den nationella biblioteksstrategin

Tisdagen den 8 maj kl. 10 – 11 livesändes Erik Fichtelius presentation av ett utkast till den nationella biblioteksstrategin. Samtidigt publiceras utkastet här på bloggen: Utkast

Rapporten är ett första utkast till den nationella biblioteksstrategin som ska slutredovisas i mars 2019 och fastställas av regeringen. Det är väsentligt att så många aspekter av biblioteksverksamheten som möjligt speglas i strategin.

Utkastet skickas nu till det allmänna biblioteksväsendet och andra intressenter, som har möjlighet att komma med synpunkter fram till den 31 oktober. Synpunkter på förslaget skickas till strategi@kb.se.

En kommentar till Presentationen av ett utkast till den nationella biblioteksstrategin

1. Jan-Ivar Johansson skriver:

Det mest spännande är ambitionen att utbilda för ny attityd och digitalisering . Det har ju exempelvis inte lyckats i skolväsendet. Hur man inte gör kan man lära sig av Skolverket och hur man gör av universiteten.