Presentation av strategin – senaste nytt

Nu på torsdag 7 mars överlämnar riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg och nationell samordnare Erik Fichtelius Demokratins skattkammare – förslag till en nationell biblioteksstrategi till kultur- och demokratiminister Amanda Lind vid ett arrangemang på Kungliga biblioteket.

Följ livesändningen via: kb.se/biblioteksstrategi

Hålltider
14.00
Välkommen att ta plats en stund innan livesändningen börjar.
Livesändning sker via kb.se

14.15–15.00 14.15
Inledning av riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg. Erik Fichtelius överlämnar Demokratins skattkammare – förslag till en nationell biblioteksstrategi till kultur- och demokratiminister Amanda Lind och presenterar därefter förslaget. Kommentar från kultur- och demokratiminister Amanda Lind. Tillfälle till frågor. Gunilla Herdenberg, riksbibliotekarie, avslutar.

I samband med överlämnandet av strategin publiceras den på kb.se

15.05
Filmen Demokratins skattkammare – Jakten på Selma Lagerlöf och en nationell biblioteksstrategi premiärvisas i hörsalen samt på kb.se.

16.00
Mingel och tillfälle till samtal.

Plats: Hörsalen, Kungliga biblioteket, Humlegården, Stockholm.

SVT Forum spelar in presentationen och sänder den samma dag kl  15.15–16.00 i SVT 2.

Anmäl dig: strategi@kb.se senast den 5 mars. Antalet platser är begränsat. En bekräftelse kommer att skickas ut.

Information: Eva Enarson, eva.enarson@kb.se